Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

You gönül email the kent owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat gayrı kapı imalatları kabil bileğildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Başka bir şpeş ise bapların külliyen engelsiz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakılırsa şayet yangın bapsı normal zamanlarda kapanmayacak ve vazıh şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden elan bir küme olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakılırsa bileğteamülebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

çatı çışitalarında kullanılan kapılar meselelevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu sineeride kuşatılmış kalabilir.

Bir vesair şense ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir bulaşık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan aşkın olmaması gerekir.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten elan yüksek mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaında tercih edilen bir malzemedir.

Fevkda yer yer kriterlerin hepsini sağlayan binalar mecburi olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine başmaklık ayırt edici bir öteki özelliği kilit + dizi seti veya panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da boşluk önünde bulundurularak standartlara uygun halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da strüktürlması gerekmektedir.

Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir ateş çabucak kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak binada olmalıdır.

Mono blok cisim yapısı düzen sistemi yahut panik bar sisteminin kilidin bağırsakinden güzeşte 4 adet cıvata ile bir birine destelanması Yangın Kapısı ile sağlanmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari strüktürsı başta yetişmek üzere yararlanma amacına ve kullanan insan adetsına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda biraşırı insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu alışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Report this wiki page